Alla inlägg under augusti 2009

Av Therese Karlsson - 7 augusti 2009 11:58

Ibland är dagarna på jobbet lite för långsamma. Idag var det en sådan dag! Jag ville ju bara sluta så jag kunde åka efter de andra till stugan. Varje år brukar mina föräldrar och syskon med resp. åka upp dit för att fiska kräftor, sola, bada grilla och må gott. Det är så härligt att se mina annars så stressade föräldrar slappna av och njuta. I år är inget vanligt år, vädermässigt sett, och det hade ju äntligen kommit lite torka så klöver hade slagits några dagar innan så nu kämpade de på gården för att hinna bala in det innan de skulle åka. Allt gick bra men mamms och papps blev ganska sena upp så det blev en lång, mysig kväll innan vi gick och lade oss. Faxe och Cola mådde så himla gott av att ligga ute på stengången och lyssna på oss medan vi åt och drack gott och pratade på. Imorgon vaknar vi upp efter en skön och välbehövlig sovmorgon.

Av Therese Karlsson - 6 augusti 2009 21:39

-"Usch å fy å nej!!!! Det här är verkligen inte det roligaste jag vet" säger Faxe! -"Båda duscha och dessutom upp på trimbordet efteråt"!
-"Jajajmensan" säger en glad och lycklig matte!  
-"Vill man bli fin får man lida pin. Eller hur?!"
-" Men jag är ju redan fin" grymtar Faxe.
-"Japp, men nu har du ju blivit en riktig snyggisvovve!!!!

Av Therese Karlsson - 5 augusti 2009 22:02

Det blev en jätte skön kväll. Vi satt aldeles för läng i trådgårdsmöblerna och bara mös, Faxen och jag! Jag fick nästan tvinga in mig att gå in och plocka iordning lite granna. Faxen ligger på plattorna och ömsom sover, ömsom spanar. Det var nog en behaglig temperatur där för han vill inte riktigt komma in. Han har inte ens varit och tittat till mig som han brukar.

Dessutom så var jag ju tvungen att koka ny välling till F. Han äter den med god aptit tillsammans med torrfoder och den sista slatten gick åt förut. Nu står det ny i kylen färdig tills imorgon. Det är nog dags att krypa ner nu. Imorgon ringer klockan tidigt för Andreas kan nog behöva sova lite längre imorgon efter kvällens bravader. Så F och jag går ut en sväng innan jag skall till jobbet. Så fort jag stängde altandörren för kvällen så sprang Faxe till trappan upp och väntar för nu vet han att det är dags att gå och sova. Han är klok han!

Av Therese Karlsson - 5 augusti 2009 18:36

Jag och Faxe skall tillbringa hela denna underbart somriga kväll helt ensamma. Andreas är ute med ett gäng grabbar och gör sådana dära riktigt grabbiga saker. (Lerduveskytte och dricka öl mm) Så nu väntar vi bara på att tempen skall sjunka lite till så vi kan ta en promenad tillsammans. Kanske hälsa lite på någon granne som är ute i det fina vädret eller gå ner till gården och busa med Donna lite. Men vi få nog ta hästarna på vägen iallafall. Jag åkte bara förbi där en snabbis imorses för att se att de hade vatten och mådde bra. Nu kommer den mindre glamorösa biten med mockning och så. Faxe brukar vänta så lydigt medan jag fixar och donar.
Det blir nog en bra kväll idag också fast älsklingen inte är hemma för det är ju en sådan sjukt skön kväll.

Av Therese Karlsson - 4 augusti 2009 13:01

Idag har Faxe och jag varit ute och gått med söta vännen Emma och hennes Tollare, Saffran! Det var en skön promenad och äve om de bägge hanarna inte är de bästa vänner så var det inga problem att gå en sväng ihop. De vill bara inte riktigt vara lösa ihop som det är nu men vi jobbar på det och de ses nog för sällan så nästa tisdag skall vi ta en ny promenad ihop. Vovvarna behöver nog bara lite tid. Det var så roligt att få sällskap och efter en lång frukost mede mycket snack och skratt så var de tvungna att åka igen.

Jag började med lunchen och faxe fick godisbollen at putta runt på en stund under tiden. jag gjorde en gryta som vi fått recept av från underbara familjen Titusson. Den är både lätt och super god och dessutom går det att förbereda den innan man skall bjuda på den. Suveränt. Ni skall få receptet av mig och jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.

1 kg fläskfilé ( eller grytbitar )
6 kabanosser ( 300gr Choritzo)
5 dl vispgrädde
2 hönsbuljong
3 dl mjölk+ 2 msk mjöl
1/2-1 tsk salt
1 tsk tsk grovmalen svartpeppar
2 tsk mejram
1 röd paprika
300 g små saltgurkor ( Cornichons)
200 g svarta, urkärnade, oliver
1 burk syltlök

Bryn bitar av fläskfilén och korven.
Koka upp grädde plus smulad buljong och tillsätt redning.
Sänk värmen och ner med kryddorna.
Puttra i 10 minuter.
Häll i strimlad paprika, kött, korv, gurka, oliver, syltlök samt spadet från syltlöken.
Koka upp.
Servera med potatis eller ris. Bröd och sallad! Jätte enkelt och super gott!

Av Therese Karlsson - 3 augusti 2009 19:47

Jahaja, då var det et sådant dära underbart, fantastikt helt otroligt härligt sommarväder idag igen då! REGN!!!!! Vart har sommaren tagit vägen?! Det känns som evigheter sedan solen var framme! Faxe, Andreas och jag tog en kvällspromenad längs hästsvängen. Det var faktiskt rktigt härligt ute. Kanske pga att det har regnat konstant hela dagen fram tills nu. Hästarna hade hittat ut från lösdriften och gick längst ner i hagen och betade. Det såg skönt fridfullt ut. Jag skulle kunna tillbringa ganska mycket tid med att bara sitta och titta på dem. Det ger mig ett lugn. Jag är ju rätt hetsig förövrigt så någon gång skall väl jag också lugna ner mig! Snart är det allsång på Lisseberg. Jag är ett stort fan av allsång på sommaren. Utan det är det ingen riktig sommar!

Av Therese Karlsson - 2 augusti 2009 20:06

Det blev en rätt skön dag idag med. Hundarna tycker precis som vi att det är riktigt skönt att vara i stugan när det är så fint väder. Schäferkompisen Älliot kom förbi och busade loss en stund och de blev så varma att de störtade ner i sjön och drack vatten. Det blev en härlig förmidag innan det var dags för oss att åka hem igen. Det finns ju lite att ta tag i hemma i verkligheten också. Jag stack bort till hästarna och Andreas tog Faxe och gick på promenad. Vi strålade samman hemma hos mamma och pappa för att säga ett litet grattis för de har varit gifta i 29 år idag! Härligt, härligt! Minst lika många år till tack!

När det var dags för Faxe att äta var han så trött efter en helg i stugan att han inte ens orkade stå upp och äta utan låg ner med matskålen mellan frambenen. Det tar hårt på en att vara på minisemester!

Av Therese Karlsson - 1 augusti 2009 20:04

Jag vaknade upp på loftet i stugan! Riktigt nice! Andreas hade varit uppe sedan fem och fiskat och nu kom han hem igen samtidigt som Thomas och hundarna kom tillbaka från morgonpromenaden. Himlen såg verkligen lovande ut och det blev frukost med planering. Vad skulle vi göra av den här fina dagen då?! Vi åkte in till stan och gick på en liten marknad på torget. Det var riktigt varmt nu så vi var nöjda över beslutet att lämna kvar hundarna hemma. Man såg ganska många andra som hade med sina fram och de stackars små flämtade så hemskt. Vi vandrade runt och fyndade en del.  Dessutom köpte vi hem en bra påse med västeråsgurkor så när vi kom tillbaka igen så blev det till att hyvla den och lägga in. Halva satsen fick vi med hem. Den skall visst stå och dra i fyra dygn innan den är klar. Hmmmm, undrar om det finns några kvar så dags. :-)

Sedan var et bus med hundarna. En apportör kom fram och den var så himla kul att leka med. Hundarna apporterade,  jagade varandra med den i munnen och drog dragkamp. En stund var det jag mot hundarna och sedan var det hundarna mot varandra. Tur att inte apportören gick sönder i vår hantering. Sedan var det raka vägen ner i sjön för att dricka och svalka sig. Lite senare hittade vi Faxe djupt ner i ett hål som han hade grävt. Det var nog ett sorkbo där och innan vi hade fått stopp på honom så var han svart i pälsen ända upp på ryggen. Det var bara att bära ner honom i vattnet igen och sedan var det Wheaten race så det stod härliga till!

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards