Alla inlägg under augusti 2009

Av Therese Karlsson - 15 augusti 2009 21:31

Det är en rätt go känsla att släppa hästarna på nytt bete! Man riktigt ser vad härligt de tycker att det är. Till och med den gamla krakan med dåliga ben galloperade runt och sparkade bakut så det stod härliga till. Att vädret inte var det bästa det struntade de i och ganska snart stoppade de ner mularna i gräset och betade.

Nu sitter vi och väntar på Andreas pappa som skall komma över sent ikväll. Han sover över här inatt för tidigt imorgonbitti skall de sitta ute i skogen och jaga råbock. Jag hoppas att de skjuter något för då får Faxe vara med och spåra fram det! Så med lite tur så...... Men nu har kaffepannan laddats och smörgåsarna är bredda så de mesta förberedelserna är gjorda. Nu är det bara att vänta till i morgon. Nattinatti på er!

Av Therese Karlsson - 14 augusti 2009 19:45

Ahmen, vad hände nu då?! Där stod jag i duschen efter morgonpromenaden dyblöt och så blev det aldeles svart i hela huset. Hur kunde detta komma sig?! Jag rev åt mig en handuk och letade fram kläder. Ut och kollade proppskåpen men hittade inget fel. Fick tag på Andreas på telefon för rådfrågning. Hittade ändå inget fel. Ringde ner till pappa och där var det svart med. Aha! Ringde elföreningen och fick reda på att det var ett stort fel som de inte visste när det skulle vara repparerat. JAHA!!!! Vad hjälper det mig som inte kan varken blåsa håret gå, på toaletten , sminka mig eller öppna kylskåpet för att äta frukost! Vad gör jag nu då!??!

Jag fick börja packa ihop allt nödvändigt i en påse, släppa in Faxe i hundgården och slänga mig in till jobbet för att göra mig i ordning där?! I hasten glömde jag mina ögonbryn hemma( Färgen jag fyller i dem med). Så jag har gått omkring på jobbet utan några ögonbryn idag :-) Jag såg nog rätt blek och rolig ut. När jag kom till jobbet och beklagad mig så sade en arbetskamrat till mig  att en kompis till honom hade fått gå ut och byta proppar en gång i oväder. Blixten slog ner i proppskåpet och hon flög sex meter bakåt med små brännskador på händerna! Ojdå! Jag hade nog inte så mycket mer att klaga på sedan! :-)

Andreas jobbade kortdag idag och när han kom hem skulle han klippa gräset. Faxe brukar vara lös under tiden men han går och lägga sig någon stanns där han kan vara ifred. Idag var det lustigt nog hundgården han valde. Först låg han och spanade från hundkojan och sedan när Andreas närmade sig hundgården med klipparen gick han in i garaget genom hundluckan. Där var det tydligen lungt och skönt. Faxe har förresten skaffat sig en ny leksak. När jag fixade mina krukor senast så blev det en blomlåda över. Den är JÄTTE rolig att springa runt med i munnen för den fladdrar och låter så roligt då!

Av Therese Karlsson - 12 augusti 2009 20:56

Idag har jag varit riktigt hurtig. Inte bara en sådan där "fullfartpåjobbet" dag med lite för mycket att göra utan dessutom blev det två promenader med lillen. En långsväng på morgonen innan jag lämnade honom i hundgården innan jobbet. Han är så redig på att vara där inne. Aldrig några bekymmer även fast han inte behöver vara där så ofta direkt så sköter han sig super de gånger det blir. Nu springer han in och ut genom hundluckan som ingenting och det underlättar väldigt. Vi gjorde iordning ett litet hörne innanför med dyna och grejer så där ligger han toppen. Vill han så går han ut och lägger sig i hundkojan och spanar lite.

Vi övade lite på att gå lös i skogen ikväll igen. Det går faktiskt väldigt bra. Jag försöker att prata lite med honom om jag märker att han kommer lite för långt bort från mig. Jag vet ju att om han får upp ett spår så är det kört så jag vill inte att han skall tappa fokus från mig helt. När jag tar av kopplet så går han så fint brevid och tittar på mig med huvudet på sne ända till jag visar fram honom och säger -"varsågod". Då ökar han lite och travar förbi mig.

I morgon så får han vara hos min farmor på agen medans vi jobbar. Där ligger han bra och har sällskap hela dagen innan Andreas kommer och hämtar. När jag lämnar honom för jobbet så lägger han sig under köksbordet och bara tittar på mig när jag går därifrån. Han bryr sig inte om att bli lämnad där. Skönt det och farmor tycker det är så roligt när han kommer.

Av Therese Karlsson - 11 augusti 2009 13:32

Jag har fixat till mina krukor i hallen på övervåningen. Det är ett litet obetydligt hörne men dock det första man ser när man kommer upp för trappen. Jag blev allt ganska nöjd. Det är lite trevligare att mötas av detta än av en vanlig vit vägg.

Av Therese Karlsson - 11 augusti 2009 12:17

Morgonpromenaden gick galant idag! Faxen har till och med fått gå en bra bit lös i skogen. Jätte kul att det gick så bra. Han är allt en liten redig kille. Faxen gjorde ett race iväg från mig en gång och jag tänkte typiskt. Sedan ändrade jag inställning och tänkte, shit happens. Jag vet ju att han kommer tillbaka och jag hann inte ens tänka tanken innan han kom travandes till mig. Han förstod nog trots allt att han hade gjort fel för han gick som ett litet ljus bakom mig på stigen den sista biten hem. Jag hittade några gulingar så det var tur att jag hade med mig bajspåsar att fylla. För visst är det väl det de är till för när man är ute och går med en hund i skogen??!

Jag vaknade vid halv åtta och kännde mig med ens lite stressad. Agendan  är fulltecknad. Först morgon promenaden mad Faxen, sedan en tur in till byn. Vi är på jakt efter en superbra dopresent till lilla Emma som döps nu i helgen och vi har många bra ideer på G tillsammans med jenny och Edwin. Vi vill verkligen inte köpa det där tradditionella som mässings ljusstakar och smycken och sådant dära som bara blir liggande i en låda i förådet om några år. Nej hellre något användbart.

Sedan till blomsteraffären för att skaffa nya växter till mina krukor i hallen. Vi passade på att stanna till hos Lina också innan vi åkte hem igen. Nu ligger F på mattan och vilar. Det kan han behöva. Nu skall jag vattna gamla blommor och plantera nya. Sedan behöver rutorna putsas och damvippan måste fram. Ska nog försöka äta något först och senare kommer hovslagaren. Hua, måste nog skynda mig nu.

Av Therese Karlsson - 10 augusti 2009 19:45

Gud så härligt att Lille Faxe är hemma igen! Nu är allt som vanligt! Louise hade varit snäll och kört över honom hit så han var hemma när vi slutade jobbet. Faxe och Cola raceade runt i trädgården och riktigt sträckte ut. Det ser ju så härligt ut! Tur att Faxebadet finns så man kan göra ett depåstopp där innan man springer vidare.

I dag var det äntligen sista gången den här sommaren som jag var tvungen att gå upp så tidigt att jag väcker tuppen. Nästa vecka är semesterperioden slut och allt blir som vanligt igen. SKÖNT!!! Jag är inte gjord för att gå upp riktigt så här tidigt. Jag vet inte om det kan kallas för ett fabrikationsfel kanske :-)!

Av Therese Karlsson - 9 augusti 2009 12:17

Nu är det redan Söndag. Det är redan dags att tänka på att åka hem. Det har varit en sjukt härlig helg och Thomas och Louise är två riktiga pärlor som bjuder in oss alla varje år. Tusen tack, Puss och kram till er!

Andreas och Thomas åkte iväg till Tidaholm och skulle hjälpa vår kompis att lägga tak på hans nybygge. Mamma, pappa och jag packade ihop och gjorde oss redo för hemgång. Verkligheten väntar på oss så det var nog dags nu.  Mina bröder och Sara hade inget att skynda hem till idag så de badar och solar nog än. :-) Lille Faxe fick stanna kvar till imorgon eftermiddag. Vi jobbar så dumt bägge två imorgon så han hade fått vara lite för länge själv hemma annars. Han har det ju mkt bättre i stugan med Cola. Det är bara lilla matte som tycker att det är tråkigt och ensamt utan honom. Jag fick passa på att mysa med honom en stund innan jag åkte ist.

Nu är det bort till hästarna som gäller. Det är tur att jag har Emma som tittade till dem när jag var borta.  Det får nog bli en ridtur och sedan blir jag bjuden på lunch hemma hos mamms och papps.

Av Therese Karlsson - 8 augusti 2009 12:05

Och sovmorgon det blev! Siste man gick inte upp förrän lunch men då hade han inte somnat förrän efter vi hade vitjat kräftburarna den sista gången vid fem på morgonen. Så det kan väl vara okej ändå tycker jag. Alla somnade inte så sent så det blev frukost på uteplatsen efter promenad med hundaran vid typ 10-tiden skulle jag tro. Det var så härligt väder redan och vi mös. Det gjorde inget att det vindade från sjön för utan dem hade det nog varit lite för varmt.

Sedan skulle vi bada, fiska, tvätta bilarna och sola! Alla hade något på gång att göra. Faxe och Cola badade och busade runt, och rätt som det var så hittade vi Cola i rabatten. Det var tydligen jätte skönt att sitta där och spana ut över alla på tomten. Louise lade ett spår till Cola och ett till Faxe i skogen som de gick och bägge klarade det galant. Det märktes att det var ett tag sedan senast för bägge tyckte det var så otroligt roligt. Det gick fort fram. Vi han ju inte ens med i snåret så kameran runt halsen hade jag tagit med i onödan.

På kvällen kom Janne och Ulla förbi och vi hade förberett, som traditionen säger, grillspett! Så det blev en härlig buffé att plocka ifrån. Vi hade några kräftburar kvar i sjön och jag, Rickard och mamma tog på oss att kolla dem efter maten. Det hade hunnit bli mörkt så det var tur att det fanns ficklampa lätt till hands för annars hade jag verkligen inte velat sticka i händerna och känna efter i kräftor.

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards