Alla inlägg under mars 2010

Av Therese Karlsson - 30 mars 2010 19:05

Faxe ligger och myser i trädgården! Nu behöver han inte sitta inne och tråna efter att få gå ut längre! Nu går han ute så fort vi kommer hem från jobbet ist! Så fort vi har tagit in onom en stund så står han vid dörren igen och vill ut! :-)
    

Av Therese Karlsson - 29 mars 2010 20:05

Den 29 mars 2010 och födelsedag! Känns ju lagom spännande att fira hela, verkligen HELA den på jobbet! Men med fantastiska arbetskamrater så går även en sådan dag fort fram och det är ingen risk att humöret dalar då! Ett litet grattis här och en present där och så en massa kramar! Så har min dag varit för att inte tala om alla fina sms från underbara vänner och släktingar!!!  Dessutom var det mycket att göra på jobbet som vanligt så innan jag visst ordet av så var kl halv sju och det var dags att åka hem. Dessutom firade vi min födelsedag hela dagen igår ist! Prinsess tårta och tända ljus som frukost på sängen från min älskade prins och så ett fint paket förstås! Lite senare kom familjerna och så fina farmor och mormor förstås! Kvällen slutade ungefär som dagen började, prinsess tårta och paj till kvällsmat etersom vi var lata och inte orkade göra någon kvällsmat! En super bra dag och jag älskar dem verkligen allihop! ! Jag är lyckligt lottad som har så otroligt vackra människor i mitt liv!


Nu är det dags att krypa ner i sängen framför tvn och försöka hålla mig vaken fram tills Andreas kommer hem från badmintonnen! Kram på er allihop

Av Therese Karlsson - 27 mars 2010 06:31

Jag hade en inre konflikt igår kväll. Ångest och framförallt beslutsångest! :-) Det var ju trots allt final i lets dance på den ena kanalen och så ska det låta på en annan! Shit, vilket skulle jag välja. Andreas spanade hockey så jag hoppade in vid tvn i sovrummet! Det i sig är ju lite livsfarligt för min del för då får jag ju även kämpa mot herr J. Blund också (som vanligt nu för tiden)!  Så det blev ett evigt sappande. Det är nog ett av de få tillfällen som jag var glad över att det visades en väldans massa reklam i det ena programmet. Det gav ju ett uppenbart tillfälle att slå över. Jag orkade se alla danser, nästan, men när det sista showdans numret skulle dra igång så hade Herr Blund precis tryckt ner mina ögonlock så jag missade det! Men vad gör det! jag får väl kolla in reprisen. Om rätt par vann?!?! Ja, jag tycker nog det ändå! Även om bägge paren var helt fantastiska. Jag måste erkänna att jag nog innerst inne önskar lite att jag kunde dansa som dem. Jag har alltid älskat att just dansa och tänka att få glida fram längs dansgolvet på det där sättet. Då menar jag verkligen inte i Willystyle direkt! :-)

Jag är ju verkligen ingen veterinär heller men jag tror att jag vågar friskförklara Faxe den lille tuffingen nu! Igår var han så lugn att han inte fick någon smärtstillande tablett. Vi tänkte att det lär höras om han tycker att han har ont. Men han gnydde inte en gång! :-) Dessutom så hade han igår bestämt sig för att han var mer hungrig igår efter att han och husse hade varit  ute en sista gång för kvällen. Då åt han torrfoder för glatta livet! Jag som hade ställt mig in på att han skulle vara kinkig med maten i minst ett par veckor och då framför allt med torrfoder som river honom i halsen. Men det gick hur bra som helst. Och jag som hade köpt hem fyra konserv burkar med sådan där vidrig hundmat från affären bara för att fjäska med honom. :-) Det hade jag tydligen inte behövt göra!

Av Therese Karlsson - 26 mars 2010 06:57

Jag har lite svårt att bestämma mig om det är pest, helt okej eller kanske rent av fantastiskt! Igår kväll när jag åkte hem från jobbet, tillräkligt sent för att det i vanliga fall skulle varit sovdags för länge sedan med mina nuvarande mått mätt. Jag ställer upp fläkten på max och skruvar upp radion tillrälkligt högt för att jag inte skall höra mig själv sjunga med i låtarna. På vägen hem som tar kanske tio minuter hinner samma radiokanal byta frekvens lite för många gånger. Det är gärna så med just den här kanalen. Jag bor tydligen mitt emellan två frekvenser av samma radiostation. på väg ut från byn sjunger jag med i en låt för att byta till en annan låt några km senare. När jag svänger in på den lite mer slingriga delen av vägen hem så hoppar det tillbaka till den första låten och samtidigt som jag kör över gärnvägsövergången så hoppar det tillbaka till den andra frekvensen och där spelar de en ny, inte lika bra låt! När jag tillslut svänger in på vår uppfart så hoppar vi tillbaka till den första frekvensen igen och även där är det en helt annan låt! I det här fallet skulle jag vilja köra bil en stund till då jag verkligen älskar låten men tröttheten tar över och jag stänger av bilen i garaget och hoppar gäspande ut!

Även på den här kanalen spelas det ibland gamla låtar med bäst före datum för flera år sedan. Även fast inte de gör reklam för ljust den sortans blandning som en viss annan kanal gör. Tänk när de spelar it´s raining men, HALELUJA! När den låten kommer på så tycker jag att det är rent av fantastiskt att det byter frekvens till något mer, för mina öron, lämpligt! Det är ju nästan lyx! Däaremot kan jag tycka att det är ren pest när de råkar spela två bra låtar på olika frekvenser och det hoppar däremellan. Då lir jag frustrerad ist. Men som igårkväll, när jag var lit för trött då brydde jag mig inte så mkt utan kanske mer ryckte på axlarna och tyckte att det får väl gå och det var väl kanse helt okej ändå. Det var ju ändå en rätt bra blandning jag fick höra!

Av Therese Karlsson - 25 mars 2010 11:15

Jag kan inte minnas att jag någonsin varit speciellt morgonpigg! Verkligen ALDRIG någonsin! Men den sista tiden har jag vaknat tidigare än tidigast (med mina mått mätt iaf)! Det är så härligt att öppna ögonen och spana ut genom sovrumsfönstret! Det är ljust ute och man kan höra ett dovt fågelkvitter utanför. Jag tror bestämt att det är vårkänslor på G!


Sedan får jag locka och locka och locka för att få min sjusovande hund att lyfta på huvudet. Han ligger och trycker så länge han bara kan för om han inte låtsas höra mig så behöver han ju inte gå med ner för trappan. Han är lite som tjuren Ferdinand som hellre sitter under sin korkek och luktar på blommorna! Det är sådan Faxe är också! Han vill hellre sitta och spana någon stanns än att busa runt. Han tar gärna några varv på tomten och luktar på tallar, granar , stenar och i gräset. Liksom kollar av läget! Då trivs han. Han är inte lika dan som Cola inte som skulle kunna busa en hel dag i streck om hon fick! De är lite olika de där två på det! Klart han vill racea runt och leka en stund han med men ledsnar efter en stund och beger sig till lämplig plats för att spana vidare. Lite annat är det ju så klart när han inte är ensam hund utan har lekkompisar här. Då är det full fart på honom. När vi har kommit ut på vår morgonpromenad så har han glömt att han är trött och älskar att gå och nosa för att se vad som hänt under natten! Vid närmare eftertanke så skulle han nog kunna ut och promenera en hel dag också om han bara fick!

Det är med lite lättare steg och lite öppnare, vaknare och klarare ögon vi går våra promenader nu. Man njuter på ett helt annat sätt mot för bara några veckor sedan! Det märks så tydlig skillnad! Dessutom så märks det tydligt hur nöjd Faxe är efteråt och det värmer så klart lite extra i mitt matte hjärta. När jag nu dessutom kan släppa honom lös i trädgården eftre vi kommit tillbaka gör min själ ännu lyckligare! Han får ett sådant där spel som den här rasen får och härjar runt i den snö som ligger kvar. Nästan ålar och kryper fram och rullar runt innan han sätter av i gallop! Detta har han ju inte kunnat göra på flera månader så nu passar han på ordentligt!


Igår var vi på återbesök på veterinärstationen. Örat var bra igen men penecilin till trots så var inte hans mandlar bra så de behöll honom och tog bort dem direkt.  Dessutom så fick han spruta för avmaskning och så skulle de ta död på ev parasiter i näsan. Jag tycker han varit lite nysig ett tag nu. vaccinationerna fyldes på och sedan var allt nödvändigt gjort för den här gången! Men snacka om att han inte mådde helt okej när jag ett par timmar senare skulle hämta hem honom. Han gnydde och hade dålig balans och ville inte alls vara social. Jag kan tro att det gjorde ont i halsen på stackaren.  Men tänk vad lättare allt blev när husse om hem från jobbet! Då blev han mkt gladare och svansen reste på sig för att vifta i kapp med lyckan han kände! lite senare tog vi en liten kort promenad och kollade till hästarna och då var han lugn som vanligt igen. Dessutom verkar han ha glömt allt ståhej från gårdagen idag för nu är han sitt gamla vanliga jag igen!

Dessutom fick vi lite finbesök av Josefin och lilla Emma igår eftermiddag! De stannade en stund på fika innan det var dags för dem att fara hem igen! Härligt!

Av Therese Karlsson - 21 mars 2010 19:28

Det var en ganska gråmulen och tråkig komun vi lämnade i fredags kväll. Snön var inte längre lika vit och lysande och det var ganska blöttg och klenigt på marken! Det märks att det töar på ganska friskt nu och jag klagar verkligen INTE på det! Men allt blir ju lite skitigare!

Vi åkte raka vägen till stugan efter jobbet! Skönt med lite miljöombyte och omväxling och med det kalla och snöiga vädret har vi knapt varit där på hela vintern. Så nu ÄNTLIGEN var det dags! Man kan ni tänka, vi som tyckta att det var kvar mkt snö här hemma men där låg det nog det dubbla på marken!!!!! Men vad gör det när vi kan kura ihop framför öppna spisen och mysa under en stor filt samtidigt som vovvarna busar och trivs med varandra! Vi passade på att besöka den fantastiskt fina famljen Hultgård/Persson på lördags kvällen när vi ändå var i krokarna. Vi hade ju inte hunnit dit sedan deras hus blev färdigt på insidan. Men nuhar de flyttat in och vi blev bjudna på middag och "vip" visning av allt det nya och fina de har byggt! Super mysigt att träffas igen!

När vi på förmiddagen i dag satte oss i bilen igen för att åka hem till oss så fanns det en liten förhoppning om att det skulle ha töat upp lite mer medans vi varit borta. Det hade det verkligen gjort. Snacka om att det hade blivit smältvatten av all snö!
    
Av åholmarna syntes inte ett spår och det såg snarare ut som en stor älv nu! Vi tog Faxe på en liten upptäcksfärd för att se hur mkt som finns akvar av det vita och fann i rabatten ett liten vårtecken! :-)

Vi fick lite ny energi igen när vi insåg att det hade töat upp tillräkligt för att nätet vid vägen skall fylla sin funktion. Det var en stolpe som behöves lagas först då den blivit nerkörd under en av alla plogningsomgångar som vägarna krävt. Men Andreas lykades spetta i en ny stolpe så nu är nätet lagat igen!  ÄNTLIGEN KAN VI SLÄPPA FAXEN LÖS I TRÄDGÅRDEN IGEN! Men under tiden hussen fixade nätet så fick Faxe gå i koppel en stund till. Men nu känns det som evigheter till nästa gång han måste busa i kopplet när vi är i trädgården!         

Av Therese Karlsson - 15 mars 2010 20:27

Kan man göra ngt annat än att älska familjerna i tv serien familjen annorlunda!!!! Hur underbara är de inte! Fast att tvätten hopar sig i gigntiska högar och det är stora berg av disk i köket eller att de måste storhandla på ett sätt som får min egen storhandling att verka futtigt minimal och sedan laga mat till ett helt kompani varje dag,flera gånger per dag dessutom, trots detta och det faktum att de praktiskt taget bedriver egen dagis verksamhet i sitt eget hem (tänk er den ständiga ljudnivån) konstant så gör föräldrarna inget annat än att skrattar och ler. Hur underbart är det inte.

Tänk själv vilket oändligt kaos de står inför varje dag och de ler! Själv hade jag nog gått i däcken innan det sista barnet ens hade kommit i ordning på morgonkvisten för dagen! De bor i allt från från en trång liten lägenhet med stora drömmar om eget hus och ett tionde barn på väg till att bo på gård någon stans i skogen i lugn och ro men där de tvingats bygga en friggebod på tomten för att få plats med alla! Men det verkar trots allt inte spela någon roll om vart de befinner sig. För finns det hjärterum så finns det stjärterum och jag tycker att de är heltmakalöst fantastiska som faktiskt tar sig igenom dagen utan att bryta ihop! Länge leve storfamiljen, ELLER?!?!

Av Therese Karlsson - 14 mars 2010 18:10

Tänk vad lätt det är att vara klaga ibland! Vi människor vi kan allt. Fast att det kanske inte är så mycket som är fel igentligen! Inte tokkrångligt iaf! Brukar man inte säga att så länge man har tak över huvudet och mat på bordet så har man det som behövs. Men tänk vad vi letar andra problem därimellan. Visst finns det mkt som inte står riktigt rätt till också så klart! Det finns mycket orättvisa i värden. Men tänk ändå! Behöver vi verkligen allt vi strävar efter?! Vi har, bitvis, precis lamslagits av snön som föll. Man klagar för att det är kallt och för att det snöar lite för mkt eller för att vi måste ut och skotta snö morgon och kväll! vilken vinter vi har haft den här gången! Men,,,,,, vi har fortfarande mat på bordet och tak över huvudet! (Så länge inte det rasar in för all tung snö förstås) Så varför är det igentligen synd om oss???


Några som det är synd om är djuren i skogen. De som inte längre kommer ner genom snön för att hitta mat eftersom att skaren ligger så tjock att de lätt springer ovanpå nu! I trädgården syns nu djurstigar fram och runt träden. tror att de äter gamla löv och nya skott som kommit fram de i de senaste dagarns varma dagar! De letar efter allt de kan komma åt. På en del ställen matas djuren. Andreas har haft två matplatser igång under ett tag nu och framförallt på det ena tar det slut bara dagar efter att det har fyllts på med nytt! Granngården odlar potatis och där lastar de ut foderpotatis flera gånger i veckan. Då vallfärdar rådjuren dit för att äta. Sedan ligger de på åholmarna och solar sig innan det är dags för nästa mål mat! Det är rätt fantastiskt att se, rakt ut genom köksfönstret, på hela flocken. Matplatsen har räddat många djur den här vintern.
      

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29 30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards