Alla inlägg under januari 2010

Av Therese Karlsson - 8 januari 2010 08:28

För alla er med ett hundintresse så borde ni spana in www.allansflock.se
Där kan man följa Villarosa hunden Allan och hans flock på deras upptåg och träning! Dessutom en hel del fina bilder på denna snyggis vovve!  
    

Av Therese Karlsson - 7 januari 2010 11:22

Ett litet bakslag för Faxen idag! Även om han nästan verkade frisk igår så har han rosslat och hostat lite mer idag igen. Lillen är jätte frustrerad för han får bara gå korta svängar i trädgården nu för att inte bli kall och inte få en massa kall luft i lungorna. Det blir inte alls några lång promenader nu och absolut inget bus i nysnön som fallit. Han gör sina små försök så fort han kommer utanför dörren. Rakt upp i snön föratt busa och sticka ner nosen i det härliga vita. Men elaka husse och matte drar snabbt in honom igen och han vankar av och an inne och piper. -"Jag vill ju vara ute nu". Säger han.

Av Therese Karlsson - 6 januari 2010 16:56

Det är så himla skönt att Faxen visar sig vara mycket bättre idag! Han får fortfarande Bisolvon men hostar och harklarar sig igentligen ingenting. Det verkar vara en ordentlig förkylning han har åkt på för det blir ingen feber av det. Än iallafall! Skönt för både matte, husse och hund. Han har fin matlust idag men vi fortsätter att lura i honom vatten på samma sätt som igår. Just nu gnager han förbrilt på ett märgben och verkar faktiskt ganska nöjd trots allt.

Idag kom fina pappa upp och hjälpte oss bla att fixa till några element som inte riktigt vill bli varma. Med en i hållande kyla ( nu BARA 12 minus på mätaren) känns det som ett måste att detta fungerar som det skall.  Pappa visar hur man skall skruva och Andreas lär och mekar. Med tummen mitt i handen så höll jag mig undan. Det var visst något stag, tor jag, som hade fastnat. Sedan kom bästaste mamma, lillebror och Sara upp för att äta middag hos oss. Toppen! Därefter har vi alla tre legat i tv soffan och små slumrat i ett par timmar! En riktigt lagom härlig slö "söndag".

Av Therese Karlsson - 6 januari 2010 08:54

Natten till måndag! Det var ingen rolig natt det!

Andreas och Jörgen åkt för att vaka vildsvin på kvällen och Faxe stod som vanligt vid dörren när Andreas tog på sig sina jaktkläder! -"Glöm inte mig vettu! Jag vill också åka med!" Nej, inatt fick inte Faxen åka med men jag tog på honom kopplet och gick ut på kvällsrundan samtidigt som de åkte iväg. Men det märktes att redan då att inte allt stod rätt till med lillen. Varje gång halsbandet låg på det minsta mot halsen gjorde han några ordentliga rosslanden. Halsen var inte som den borde. Lillen och jag gick in igen och tog trappan upp till andra våning. Jag satte på tvn i sovrummet och Faxe lade sig till rätta på Andreas plats i sängen. Sedan dröjde det inte länge innan vi båda hade somnat. några timmar senare vaknar jag av ett harklande, rosslande och gnyende ljud. Faxe vankade av och an och mådde verkligen inte bra. Sedan satte det igång. Ett konstant hostande och harklande där han kastade upp slem. Om och om igen.  Matte fick torka och Faxe hostade upp.  Jätte spännande, verkligen!!!!! Jag slängde en blick på klockan. Halv ett och Andreas hade inte kommit hem än så jag slängde iväg ett sms för att se om de fortfarande satt på pass eller om de var på väg hem.


En knapp timme senare dök Andreas upp hemma och kom raka vägen upp till oss för att se hur det gick. Då hade det redan gått åt en kvarts toa rulle till Faxe och jag var verkligen inte lycklig. Vi bredde ut badlakan över mattor och lade ett extra lager på madrassen mellan oss i sängen. Sedan försökte vi lugna ner en orolig hund. En stundsenare somnade både han och jag in. Men sömnen skulle inte vara länge. Faxe hade en jobbig natt och kastade upp flera gånger per timme. Precis när man tror att han har lugnat sig och somnat så var det dags igen. Andreas tog hand om allt torkande så att jag skulle få sova eftersom att jag skulle upp till jobbet tidigt på morgonen. Vid sjutiden, efter en orolig natt och en hel toarulle senare så vaknade jag till igen. Vi beslöt att kolla teperaturen på honom och vänt aytterligare en timme på att veterinärstationen skulle öppna. Han hade ingen feber och veterinärerna ville ha in honom förrän han får det. Tänk att han skall behöva bli riktigt ordentligt sjuk inna nde kan göra något.


Jag åkte till jobbet och andreas fick fortsätta sin punktmarkering av Faxe.  Vid det här lagt hade Andreas varit vaken i drygt ett dygn och var inte alls nöjd över sittuationen. Han ringde min svärmor som kom över för att hjälpa till med lite avlastning. Hon hade köpt med sig Bisolvon och sådan där hemskt vidrig hundmat på konservburk. Faxe ville ju varken äta eller dricka och framför allt inte ta hostmedecnen, men efter lite trixande och funderande så lyckades de lura i honom det mesta. Det enda som han tyckte var gott var burkmaten så de lade en klick sådant i botten på en stor burk. Hällde på vatten och medecin. De hade märkt att Faxen gjorde vad som helst för att få maten så nu lapade han i sig vattnet för att få i sig maten på botten. Perfekt. Efter detta lugnade allt ner sig. Andreas kunde gå och lägga sig ett par timmar och svärmor tog hand om Faxe. Ett par sådana kurer senare var det dags för oss alla tre att lägga oss tidigt . Faxe har sovit nästan hela natten, bara varit uppe och hostat ett par gånger. Jätte skönt och jag tror att medecinen har gjort jätte nytta. Nu får vi ligga lågt ett tag med promenader och andra aktiviter för den sjukt kalla luften är verkligen inte bra för hans hals och lungor. Mycket vila och att se till så han håller värmen ordentligt! Allt efter veterinärens order!   
  


Ps, Tack Louise för årets första semla. Det blev dagens frukost. Ds

Av Therese Karlsson - 4 januari 2010 08:21

Igår började jag att städa ut julen och det känns alldeles förträffligt!!! För lika ivrig som jag är att sätta upp adventljusstakarna några dagar innan första advent, lika brottom har jag att plocka bort dem igen när det nya året har börjat! När det närmar sig advent är allt så himla mörkt och trist och då syboliserar alla ljusen värme och det finns något att mysa ner sig i soffan till. Men nu längtar jag ju bara efter ljusare tider och i år har vi bra drag hjälp av all snö som fallit. Utan den hade det fortfarande kännts ganska mörkt och trist. Men det märks nu att vi är på väg mot ljsare tider. Utomhus biter kylan forfarande hårt i kinderna man fakyum är att det inte är så himla många veckor kvar tills gräset börjar få liv och växa eller tills träden slår ut i blom.  Optimist?!?!?! Ja, kanske men det går fort nu och faktum är att jag inte gillar kyla så värst mycket utan längtar efter värmen nu! 


2009 var inte det bästa året i mångas liv. Så heller inte i vårt. Men det finns väldigt många saker i livet att vara tacksam för. Som man kanske annars tar för givet och liksom glömmer bort. Dessutom är det en skön tanke att tänka att det nya året knappats kan bli sämre än det förra. Det kan bara bli bättre!!! Så nu ökar vi frekvensen på stegen och tar längre kliv rakt in i ett nytt och lite bättre 2010!!!

Av Therese Karlsson - 1 januari 2010 21:27

Det finns mycket i livet att vara tacksam för och fina vänner absolut en av dessa saker! några av de finaste fina var på besök hos oss igår kväll och förgyllde vår nyårsafton! Vi han med mycket mat, dryck, härliga samtal och dessutom lite raketer innan det var dags att göra ände på kvällen.
  
Veronica och Anton hade inte setts på hela dagen så de passade på att mysa lite innan de andra gästerna kom Visst var Anton tuff i sin spindelmannen dräkt?!?Här var det dags för förätt!
   Fina Anders och Caroline! De bjöd verkligen på sig själva den här kvällen och nedan följer ett litet axplock av härliga bilder som de fastnat på!
      Skrattanfall!!!! :-)        
Även härliga Veronica och Svenne fastnade på kort!  

Efterrättsdags!
   
Värdens finaste och vackrate sambo!
       
Så var klockan redan 24,00! Vi höll på att missa det så vi fick kasta oss ut på altanen, med första bästa tröja och jacka på, medans de på tv ropade GOTT NYTT ÅR! Sedan var det inte helt lätt att få upp korkarna så det blev skål ett par minuter efter tolv slaget ist! :-)
    
     Skål och gott nytt år!!!!!
  
Jag har slutat att avge nyårslöften. Man skall inte lova saker som man inte kan hålla! Så inte heller i år har jag lagt något. Men när jag sitter här och skriver så kommer jag på något! Ett viktigt löfte som inte känns alls svårt att hålla! Jag lovar att ÄLSKA den här mannen lika mycket hela det nya året som jag gjorde det förra! Det löftet klarar jag! Pice of cake! :-) För han är svår att inte älska!

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards