Alla inlägg under januari 2010

Av Therese Karlsson - 19 januari 2010 20:58

Jag vet en tjej som står mig väldigt nära! Hon tog studenten i våras med härliga, fantastiska planer för sitt liv.  Lite lagom skoltrött och tyckte att det skulle vara skönt med lite jobb nu. Kanske öppna ett eget café med 50- tals tema. Detta stod högst på önskelistan. Men det är inte så lätt att starta eget så ung. Även om hon hade viss erfarenhet från tidigare praktikplatser på skolan plus gymnasie utbildning på hotell och restaurang! Dessutom har hon under några år varit timanställd på ett ställe som hon trivs väldigt bra på. Klart att det känndes tryggare att satsa på så mycket timmar som möjligt där nu ist.


Inget konstigt så långt. Hon hade tur. Ja, inte bara tur så klart. Hon ställde upp och gjorde sitt bästa, så fort de ringde efter henne, så tiderna blev allt fler och dagarna ibland ganska långa! Men hon ångar på iallafall. I vetskapen om att det är så här man får börja innan ledning ser att hon både vill och kan. Nu kommer kruxet. Som timanställd utan A-kassa sblir plånboken inte så fet. Så det var bara att börja betala in till A-kassan och gå till arbetsförmedlingen för att få någon ersättning. Som sagt så jobbar hon rätt mycket just nu ch tiderna rullar på. Klart att det inte är riktigt lika bra som ett fast jobb och det är kanske inte alltid så roligt att bara släppa allt så fort de ringer och vill att hon skall börja nu. Jag vet, jag har själv vart där en gång. Dessutom kan hon ju glömma att planera in något som inte är akut. Ifall de ringer. Men hon tar det, bara hon får jobba. För det är ju det hon vill!


Nu är det så att när hon sist var på möte med arbetsförmedlingen så har de kommit på den briljanta ideen att hon måste ta en praktik plats i tre månader för att få ut ersättning. Visst det kanske inte låter så konstigt. Men tar hon en praktik plats någon annan stans så kommer hon ju att gå miste om en massa tider där hon går på timme. Om hon tackar nej i tre månader så kommer ju inte det att fungera för företaget och de måste skaffa annan personal på just timme. På sikt innebär en praktikplas tt hon kommer att mista det jobb hon redan nu har. Alltså, ta praktikplatsen och bli av med jobbet hon redan har. Eller chansa på att hoppa av arbetsförmedlingen och hoppas att hon får mer tid på sitt nuvarande arbete. Vem vet om en praktik innebär jobb efter de tre månaderna och vem vet hur mycket tider hon kommer att få där hon redan jobbar!?! Troligast är nog att hon kommer klara sig bra på de tider hon får om hon hoppar av arbetsförmedlingn. Men man undrar ju lite hur de ressonerar där på sina kontor. Borde det inte vara bättre att jobba oregelbundet och inte behöva så mycket ersättning än att inte jobba alls och gå på praktik och behöva mer ersättning. Jag skall erkänna att jag inte är helt insatt i byråkratin men visst låter det knasigt?!?!

Av Therese Karlsson - 18 januari 2010 08:46

Om ni blir nyfikna på vad Faxe och Cola håller på med så kolla in www.villarosa.se
  

Av Therese Karlsson - 13 januari 2010 15:50

Jomen, det tar sig sa pyromanen..... nu har teperaturen "redan" stigit till 14,4 grader!!!!!!!! Härligt!!! Med lite tur så kanske vi kan ha 16 grader till kvällen! MED LITE TUUUUUUUR JA!!!!!!!!!!!! Suck. Raggsockarna får stanna kvar på fötterna en stund till tror jag!!!

Av Therese Karlsson - 13 januari 2010 07:43

Usch och fy och brrrrrr! Har jag någonsin sagt att jag inte gillar kyla???! Ja det kan hända att jag har tjatat lite om det förut!  Men nu har det faktiskt varit kallt i natt. 12 plus grader INNE!!!!!!!!! HUUUA! En god natts sömn??? Nja, kanske inte!


Igår kväll, så där lite lagom för sent för att mannen som instalerat pumpen skulle vilja svara, då slog pannan ifrån. Inget varmvatten och ISKALLA element. Vi läste manualen och kollade propparna (som naturligtvis sitter på utsian av huset). 14 minusgrader ute och 16 plusgrader inne. Än så länge acceptabel temepartur i huset. Men när det är så kallt ute så tappar huset förvånandsvärt fort i innetemp. Vi har många gånger pratat om att det skulle va mysigt och kul med en vedspis i huset. Något som brinner vackert och värmer min lätt frusna kropp lite extra på vinterkvällarna. Jag kan tala om att jag ALDRIG förr har varit så sugen på att slänga mig på datorn och spana annonser som inatt.


Faxe kurade i hop sig i sängen hos oss och låg kvar där hela natten. Det brukar han sällan göra. När det börjar bli för varmt för honom då hoppar han ner till sin egen bädd. Nu kurade han vid våra fötter och hade absolut inga planer på att gå upp när vi gjorde det. Prick kl sju ringe Andreas till instalatören som redan var i farten. Bråda tider för dem nu! En timme senare var han här och  fem minuter senare hade han åkt!!!!!!!!!!!! VA! Tänk vad fort ett problem blir löst av ett proffs. Men nu har Andreas varit med och skruvat och tryckt på knappar så nu kanske vi kan komma ihåg det till nästa gång den slår ifrån.

Men det finns inget ont som inte har något gott med sig, sägs det ju! Tänk vad mycket vi fick gjort tidigt i morses när vi väntade på att mannen skulle komma och fram till nu. Tvättstugan blev i ordningplockad på, tvätten är viken och undan plockad, de sista julsakerna har kommit i sin förvaringslådor igen, köket är iordningplockat och snart är frysen av färdig avfrostad också. Vi har ätit frukost och Andreas och Faxe är nog snart tillbak från morgon promenaden.........

Av Therese Karlsson - 12 januari 2010 19:53

Efter regn kommer solsken. Så sant som det är sagt! Tänk att man kan bli så lycklig av ett telefonsamtal. Jag säger bara ett ord! PENTA!!!!!!!! De ringde idag! Till vår stora lycka. Visserligen är det tidsbestämt fram till och med sommaren. MEN ÄNDÅ!!!!!! Det är ju SKIT BRA! nu har han att göra några månader till! Det kan NÄSTAN inte bli bättre! Nu är det bara att köra på igen och vara nöjd och glad över det man har! Lättnad!

Av Therese Karlsson - 10 januari 2010 17:28

Mätaren visade bara 8 minusgrader! Det var väl tur det för grabbarna grus hade bokat in lite pimpelfiske på granngårdens damm. Igår kväll stod mätaren på -17 så det var ju en klar förbättring! De drog iväg redan vid tio tiden på förmiddagen och jag måste säga att jag inte var ett dugg avundsjuk då det dessutom vindade lite.  Vid halv två tiden ringde Andreas och berättade att Anita och Tindra var på väg för att hämta upp mig och Faxen. Fint folk kommer ju sent. Fast nu skulle jag inte vilja kalla det för sent utan snarare alldeles LAGOM i tid!!!! Brasan brann och korven var spettad. Till och med fördig grillad när vi anlände!
   Faxen var super lycklig som fick smaka på en rå korv han med. Sedan gick han och jag på en liten upptäcktsfärd bland ris och träd längs dammkanten.
   
När Tindra och Hampus hade ätit färdigt så begav de sig ut på en egen upptäcktsfärd med pimpelspö och pulka.
       
Männen borrade nya hål i isen och gjorde några frest till.
         Det hann bli ett bra gäng aborrar och en redig gädda innan de en stund senare gav vika för kylan och begav sig hemåt igen. Vi töser var bara med på dammen en timma ungeför och ändå var fingrar och tår stelfrusna när vi kom hem igen. Så jag förstår att de andra var bra mycket frusnare och behövde värma sig lite hemmavid!

Av Therese Karlsson - 9 januari 2010 17:52

Till Faxes stora lycka har han fått vara lite lös i trädgården idag och busa i snön. Han älskar ju detta men har fått hålla sig det mesta inne i nästan en vecka. Nu tänkte vi att han skulle få racea av sig lite iaf. Oj, vad körigt det blev för honom då! Han var ju tvungen att besöka alla sina hörn och träd som han inte har fått markera på så länge! Sedan bar det av i full gallop i den höga snön. Lilla Faxen försvan nästan på sina ställen. Han orkade dock inte så länge och verkade lite nöjdare när vi kom in igen. I vanliga fall brukar han alltid streta i kopplet för att komma ut i lös snön istället för att gå på gången fram till dörren. Men inte den här gången!
                                                

Av Therese Karlsson - 9 januari 2010 09:22

Uppe med tuppen!!! Eller kanske inte! Jag vaknade nog samtidigt som tuppen men låg kvar i sängen och drog mig bara för att det var så svarmt och skönt under täcket. Eller, nu lurades jag lite igen. Jag låg nog mest kvar för att det var så himla kallt ute och för att jag tyckte lite synd om mig själv. Självömkan är väl den bästa anledningen att ligga kvar i sängen och blunda lite för att glömma bort värden utanför? Eller ja, det är egentligen inget synd om mig heller. Jag är mest bara fånig. Men jag har en förkylning på G igen. Är inte det lite typiskt att när den förra precis hade försvunnit så kommer det en ny och knackar på! Men måste den knacka så hårt i mitt huvud??!  Men tillslut gav jag upp och insåg att det var en C-vitamin brus och en alvedon som skulle kunna skräma iväg min förkylning den här morgonen. En toastad smörgås till det och frukosten var serverad. Den äter jag nu framför datorn. De jag delar detta hus med är ett par riktiga sjusovare när de har bestämt sig för det och låg bägge kvar i sina sängar och sussade när jag gick upp.  (Kul att det är jag för en gångs skull som inte sover längst) Men Faxe är ju inte helt kry än och Andreas har även han en förkylning på G så de kan väl få sova tills de vaknar de också! Det är ju trots allt Lördag! Igår kväll var det modiga 16 minus på mätaren men idag är det faktiskt bara 10 minus. Det artar sig. Snart kansle man kan gå utanför dörren igen. De hade ju faktiskt hotat med 20 minus så varför klagar jag på nuvarande temperatur för. Har jag nämnt förut att jag inte gillar kyla kanske??! :-)


Jag skrev för några månader sedan om att det skulle bli så kallt för att det var mycket Rönnbär i år! Men summan av den analysen blev ju att inte sjutton kan ju bären veta det!!! Tyvärr måste jag medela att den analysen nog inte var så vetenskapligt gjord för jag tycks haft fel. De visste tydligen precis vad de pratade om när de i stora klasar satt på träden och varnade med sin illröda färg!

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards