Alla inlägg under december 2009

Av Therese Karlsson - 19 december 2009 18:33

Nu är det full fart mot julen som gäller! Detta betyder för min del jobb, jobb, jobb! Längtar efter den 23/12 k19,00 när jag får gå hem och vara ledig och fira jul med alla andra!  Sedan är det mys, must, familjerna, julskinka, paket, julgodis och midnattsmässa så det står härliga till! Alltså, JUL!!!!!!!

Av Therese Karlsson - 18 december 2009 19:43

Hipp hurra det är Faxes 2 års dag idag!   
Tänk vad fort tiden går. Det var ju verkligen inte länge sedan vi var och hämtade en liten (men ack så kaxig   ) minivalp som sedan låg och sov i vårt knä hela den långa resan hem. 


Vi brukar inte ge honom så mycket mer än torrfoder att äta. Men ibland när han har varit duktig så får han ju så klart något godis som belöning. Det kan vara leversnittar, leverpastej eller ost. Blodpudding och korv är jättebra att gömma små bitar av tabletter i om han skall behandlas mot något och skall han få avmaskningsmedel på tub, så är det perfekt att rulla in en sträng i en pankaka. Då är det där hemska medlet nere i magen på två röda sekunder. Dessa saker tycker han är mumma så idag på hans födelsedag så gjorde vi pankakor till oss och stekte plättar till honom. Det blev en pankakstårta med tunna skivor leverpastej emellan. När han tyckte sig har suttit fint tillräkligt länge framför kameran så gjorde han allt några små försök att få äta av läckerheterna som serverades honom. Det blev en ordentlig tårta så lite fick han idag och lite får han i morgon också. Vi måste vara rädda om hans lilla mage.
    
Har jag inte suttit fint tillräkligt länge nu?
  
Tänk om jag bara kunde få smaka en liten bit?!?! Inte det? Nehe!?
  
-"Men nu då?" -"Okej,-varsågod!"
  
MUMS!!!! Så gott!
  
Men hörru! Nu är det ju redan slut! Men om jag letar lite kanske jag kan hitta ett par smulor till!

Av Therese Karlsson - 17 december 2009 11:22

Vaknade upp till en teperatur av 8 minus! Usch! Faxe fick ta på sig sitt täcke idag och sedan gick vi iväg en långpromenad. Stannade till vid hästarna på vägen hem, täckade dem för att sedan släppa ut dem. De har fått vara instängda i lösdriften ett par nätter nu när det har varit så kallt. Sedan gick vi hemåt igen. När vi stängde grinden till trädgården så tog jag av täcket av Faxe och sedan var det fullfart. Han sög tag i min vante jag lagt på marken medans jag tog av honom kopplet och sprang i väg med den i munnen. Tänk vad kul en vante kan vara!         Här nedan kommer, kanske lite för många bilder av en stunds bus i snön.   
            
                                 
Efteråt ar det hemskt skönt att få kura ihop sig på en hög av  mjuka badlakan som inte riktigt hade kommit hela vägen till tvättstugan än från badrummet på ovanvåningen.   Slarviga matte!
    

Av Therese Karlsson - 16 december 2009 19:12

Vi har satt upp ljusslingor i det lilla trädet vid "faxebadet" och på varsin sida om finentren. Jag tog med mig kameran ut för att fota det nu när det var mörkt och lös så fint på snötäckta grenar.  Det blev visst pankaka av de korten så jag letade upp några kort från förra året på huset. De är dock tagna under dagtid och utan belysning men marken är ändå lika snötäckt då som nu (ett rätt där iaf!).  
Nu får det bli julklappsinslagning framför bonde söker fru.
        

Av Therese Karlsson - 16 december 2009 11:34

Hua! Jag gillar igentligen inte kyla! Dessutom är det halt och blåsigt! Jaja, jag vet att jag inte ska klaga nu när det faktiskt har kommit lite snö. Dessutom verkar det som om den har tänkt att stanna till jul. Jag kan sträcka mig så långt som till att det är skönt med en vit jul för det är ju så klart mysigt. Men sedan är jag inte i något större behov av snön längre! Faxe däremot var igår kväll överlycklig och fick tokspel när vi var ute och busade i kylan och snön.  Han raceade runt, runt och jagade snöbollar som vi kastade. Vi passade på att öva lite inkallning också. Vi stod i varsin ände av trädgården och ropade på honom. Han fullkomligt älskade att springa i snön.


Efter dagens morgon promenad fick han springa ute en stund innan det var dags att komma in igen. Vid det laget hade hans tassar förvandlats till snöbollar. Det var bara att hämta kammen och försöka leta fram tassarna igen.
    

Av Therese Karlsson - 14 december 2009 20:26

Sitter och skriver julkort nu! Igentligen tycker jag att det är skit tråkigt att skriva dem. Dessutom tycker jag nog att det är ett komersiellt jippo det med som så mycket annat runt olika högtider. Samtidigt är det lite mysigt att få och få skicka en liten "jag kommer ihåg dej och tycker om dej" hälsning! Det värsta är ju om man faktiskt då glömmer någon. Det är som vanligt bara brottom när något skall bli gjort och då är minnet inte alltid med mig. Men nu är sista frimärket påklistrat. Hoppas nu bara att de kommer fram innan julafton!


Längtan till själva julafton är stor och nu är det inte långt kvar tills dess. Det skall bli så härligt att få sitta ner och umgås med nära och kära och äta god mat. Det är det jag tycker bäst om med julafton. Att man äntligen får, och tar sig tid att sitta ner och bara umgås med varandra och prata, prata, prata, prata. Och att MYSA vid granen med en liten kopp rykande glögg och hembakade pepparkakor. 

Av Therese Karlsson - 13 december 2009 18:26

Varför är Faxe och Cola så här skitiga?! Kolla in www.villarosa.se och se efter!
  

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18 19 20
21
22 23 24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards