Alla inlägg under oktober 2009

Av Therese Karlsson - 14 oktober 2009 18:28

Nej men ojdå! vad hände nu! Det blev alldeles tyst! Andas Faxe fortfarande! Jodå! Äntligen tyst! Hoppas att det varar en stund nu!

Av Therese Karlsson - 14 oktober 2009 08:05

Vi har en liten hane som tycker att det är fruktansvärt orättvist att han inte får hälsa på granntiken som löper. Hua, vilket gnäll!!! Så här hemsk har han aldrig varit förut tror jag! Undrar om det blir värre när det är lite kallare ute och luften står stilla. Om han känner av doften lite mer då kanske. Han somnade tillslut i går kväll på undervåningen. Han som alltid sover uppe i sovrummet hos oss. Men vid tre vaknade han igen och var ett litet löpmonster. Ylade, gnällde och vankade bort och fram. Matte som käner sig lite förkyld, snuvig och lite halsont, var inte riktigt på rätt humör detta och Andreas skulle ju upp vid fem så vi fick bli lite arga på honom och tala om att han skulle ligga ner och vara tyst. Tillslut så lade han sig tillrätta och somnade en stund till. Det är helt fantastiskt att öra hur bred hans reportoar är när det kommer till gnäll och yl. Det finns hur många varianter som helst på hans vibrato och just som man tror att man  har hört dem alla så hittar han på en ny! Rynkar på näsan 
  
Helt plötsligt blev han jätte knäsjuk och skulle absolut upp i knät när jag sitter och skriver. Eftersom att han blev LITE lugnare då så får han väl sitta där då!
  


Men då kom jag på att han bara var ute efter att kunna spana ut genom fönstret för att se om han fick dambesök! För han slängde upp framtassarna på skrivbordet med en gång och stack huvudet praktiskt taget genom rutan!


  
Jag vet inte vem det är mest synd om. Honom eller mig!

Av Therese Karlsson - 11 oktober 2009 20:28

Imorgon är det dagen D! Älgjakts premiär. Pappa har två dagar att sitta på och Thomas och Louise har kommit över eftresom de skall sitta ute på varsit pass även de imorgon. Vi träffades hemma hos oss och Lilleman och Sara var med också. Tacobuffé först och jordgubb-björnbärs paj och äppelpaj till efterrätt. Det är en hel del att prata igenom inför morgondagen och så blir det ju en hel del annat pratat också. Det var väldigt trevligt att ha allihop samlade.
  
Faxe och Cola har fått busa ihop hela ftermiddagen och så här dags börjar de bli lite trötta. De vilade båda två en kort stund i Faxesoffan. Det bästa för hundarna är att de kanske får vara tillsammans ända till tisdag kväll när jakten är över om det inte skjuts något före dess. Lycka till i skogen imorgon!
  

Av Therese Karlsson - 11 oktober 2009 08:46

Söndagsmorgon och jag är ledig! Ett helt fantastiskt bra upplägg för en sovmorgon. Jag ställde ingen väckarklocka igår utan tänkte att jag vaknar när jag vaknar och visst gjorde jag det. Klockan halv åtta! Suck! Jahaja, jag hörde Faxe röra sig på golvet där han låg och tänkte att det är nog lika bra att gå upp. Faxe var som vanligt inte sen att följa med ner och var lite lätt orolig för han ville ut. När vi hade gått en bit kom en bil ikapp. Det var Lars, Birgitta och Sappo som hade varit morgonpigga även de. Det var visst dags för en skogspromenad sade de! När vi kom till hagen visade det sig att även hästarna hade tagit sovmorgon och låg bägge två längst ner i hagen och sov.



  
Igårkväll var det dags för mammakväll i bastun och relaxen hos Josefin. Det är alldelses för sällan som man tar en riktig tjejkväll. Men nu var det dags. Josse hade som vanligt bakat ett fantastiskt gott bröd som vi avnjöt tillsammans med några olika ostar. Hon hade gjort en läcker paj med kronärtskockor, pinjenötter och körsbärstomater. Lite grönsker att dippa och sallad och parmaskinka. Bag in boxerna stod i baren och väntade och allt var urgott. Sedan blev det fotbad, ansiktsmask, spikmatta och bastubad. En massa tjejsnack och fnitter och det var helt fantastiskt roligt! Tack söta Josse för en härlig kväll! Kram på dej!
  
Jenny njöt av ansiktsmask och fotbadet men inte lika mycket av att hamna på kort! Skrattande


  
Mariah och jag från vår allra vackraste sida!
  
Maria trivdes rätt bra med sitt vinglas och grön hy!

Av Therese Karlsson - 9 oktober 2009 19:09

Att man kan bli så glad för två månader! En sådan lättnad! För kanske två år sedan hade man inte varit så nöjd utan snarare ganska missnöjd! Men inte nu! Men läget är heller inte som för två år sedan. Innan den stora krashen! Innan ekonomin ställdes på ände för att inte bli sig lik på troligtvis flera år. Men i dag är vi glada. Andreas fick beskedet att han får stanna till årsskiftet. Om han vill! OM, han vill! Klart att han vill. Två månader till att visa vad han går för och dessutom har han klarat sig länge! Någon gång snart måste det vända. Snart är lite luddigt nu. Allt från månader till år. Men snart, snart, snart! Hur som helst har vi två månader tll att vara lyckliga på och låtsas som om allt är precis som vanligt igen! Som om värden utanför inte påverkar oss alls. Och så, rätt vad det lider så är allt över och tillbaks igen så som det borde vara..... Snart, snart, snart!

Av Therese Karlsson - 7 oktober 2009 17:34

4-6 portioner


Ingredienser
4 stora äpplen
1citron
1/2dl+1/2 dl brun farin
1tsk nyriven muskotnöt
7 dl cornflakes
1 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin


Gör så här;
1. Sätt ugnen på 200grader.
2. Skala, dela och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna skivor. Lägg dem i en ugnsäker form, tex en pajform.
3. Pressa över citronjuisen. Blanda 1/2 dl brun farin med kanel och muskot. Strö blandningen över äpplena.
4. Krossa cornflakes och blanda med mjöl och 1/2 dl brun farin. Hacka i smör eller margarin och smula till en grynig massa. Strö blandningen över äpplena.
5. Ställ formen mitt i ugnen och grädda ca 30 minuter, tills det bubblar och ser knäckigt ut runt kanten av formen. Låt svalna ca 15 minuter. Servera äppelkakan med vaniljglass eller vaniljvisp.

Av Therese Karlsson - 7 oktober 2009 13:39

Idag är jag LEDIG! Så sjukt gott! Det var ett par veckor sedan man kände att man var riktigt ledig men nu är ju potatisen uppe ur jorden så det gör att jag kan varva ner lite en stund! Det är ganska mycket i trädgården som borde göras men jag tror jag väntar till helgen med att göra det. Tror bara jag skall göra roliga saker idag! Vi började morgonen, Faxe och jag, med att ta en härlig morgonpromenad. Sedan var det frukost och Faxe fick som vanligt en liten klick leverpastej som han tycker är så gott. Sedan åkte vi till hästarna för Sara ville rida lite i padocken och jag behövde göra en hage till för mer bete då det inte blev någon vidare klöverskörd i år. Sedan åkte vi ner till gården och pratade med pappa och Donna en stund. När vi kom tillbaka hem gick jag ut i skogen och lade ett kort spår till Faxe som han och husse får gå när Andreas slutat jobba. Nu väntar en bakpotatis på mig i micron. Den skall jag njuta av med lite smör, salt och avocado. Mumma!

Innan vi stack till hästarna i morses så passade jag på att karda och kamma Faxen ordentligt. Han blev ju så fin och solen kikade fram emellanåt så jag tog med mig kameran ut. Det blev inte några jätte lyckade kort men några är godkända. Faxe har verkligen lärt sig nu att han skall stå stilla när kameran är framme. Så han är jätte duktig. Svansen är kanske inte alltid på topp men det är väl kanske inte så konstigt. Det är ju inte det mest naturligaste som finns att stå stilla och possera!
          

Av Therese Karlsson - 5 oktober 2009 20:06

Igår blev äntligen skörden färdig på gården! Så himla skönt att de sista potatisarna är uppe. Mams, paps, lilleman och Sara slet fram tills det blev mörkt men nu så är det en sak mindre att tänka på!

  


Jag följde med Andreas och Faxen ut på ett släpp. Andreas hade ingen bössa med sig utan det var mest för att Faxen skulle få jobba lite. Jag tog med mig kameran i hopp om att fånga Faxe in action. Tänk om man kunde få ett kort när han driver rådjur! Hur snyggt kunde inte det bli?!?

  

Vi började gå och gå och gå och gå...... Vi såg färsk spillning från älg men verkligen inga djur! Rätt som det var så gick vi rakt in under mörka moln och det började regna. Jag stoppade kameran innanför tröjan ihop om att det skulle slut lika fort som det började. Men icke det tilltog och jag sade till att jag nog får springa till bilen så den inte blir förstörd. Det övergick i hagel och vi hade ändå nästan gått färdigt den tur vi skulle ta så jag tänkte att jag inte skulle missa något mer. När jag väntat en liten stund ringde jag Andreas för att se om de ville bli hämtade. Då var Faxe mitt i ett drev. ATTANS och TYPISKT! Det handlade kanske om fem minuter efter att jag hade gått så hade Faxe fått nys om rådjur och satte efter. Vilken miss! Men inte så mycket att göra åt tyvärr.  När de senare dök upp längs md skogskanten så kunde jag se en stor älg springa över ett fält nästan bakom dem. Denna missade de och tur var väl kanske det med tanke på att det är älgjakts premiär på måndag! Den kan behöva lite lugn och ro innan det är dags. Men samtidigt synd. Skulle vara kul att se hur Faxen beter sig vid närkontakt av älg. Vi tror att han har lite ställande egenskaper i sig och det skulle vara kul att se om vi har rätt. Men det kommer bättre mer lämpligare tillfällen får vi tro! 

  


Jag gick morgonpromenaden med Faxe idag och sedan fick han ligga själv en stund tills mamma kom och hämtade honom. Andreas skulle jobba över ett par timmar och jag slutade inte förrän sex så lite hjälp där var perfekt. Det var ingen dålig hjälp vi fick förresten. Sara hade tagit honom på en ordentlig promenad. De hade varit ute i 1,5 timmar. Dessutom blev han upphämtad av svärmor och Cola lite senare så då blev det bus i trädgården innan Andreas kom hem och de gick en liten promenad för kvällen. Efter all motion vid släppet igår och med allt promenerande och bus idag så är han VÄLDIGT trött nu! När Andreas stack iväg tll badminton spelandet nu ikväll så vankade Faxen lite av och an och pep lite och tryckte upp näsan mot dörren. När jag släpte ut honom så gick han omkring och pep och nosade och jag tror att han saknade och letade efter Cola, för efter en liten runda på tomten kom han in igen och lade sig i Faxesoffan och somnade direkt. Jag hör honom andas tungt och snarka!

  


Tack till gulliga Sara för promenaden och mamma som hämtade honom. Super snällt av dej söta Louise som kom och hälsade på med Cola och dessutom hade god paj med dej! Puss och kram på er alla! Det var allt guld värt!

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards