Alla inlägg under oktober 2009

Av Therese Karlsson - 4 oktober 2009 09:52

Vi vaknade upp till en riktigt ruskig hstdag! Blåst och regn och det ordentligt också! Jag tog en liten morgonpromenad med Faxe och Andreas okte till skogen och grejjade vid tornen! Sedan tog jag tag i storstädningen och Andreas tog hand om det rådjur han sköt förra söndagen! Sedan åt vi lite middag och jag flyttade hästarna till aka till vinterhagen.


Sedan skjutsade jag iväg Andreas till Henkan för pappa fest! Han och Josse fick ju lilla Emma för några månader och nu skulle grabbarna träffas för en riktig manlig pappafest! De åkte iväg och sköt olika varianter på pistol och sedan var det bastukväll för hela slanten. Allihop var nog väldigt nöjda efteråt. Jag vet att Andreas var det iallfall när jag hämtade hem honom inatt!

  

Medan de hade pappafest så tittade Josse över hit med lilla Emma och Jenny passade också på att komma förbi.

  

Det blev en hel del tjejsnack, skratt och lite sentimental gråt! Hur roligt som helst. Efter mat och björnbärspaj så ladade  vi i tvsoffan och lille Faxen fick en hopvikt filt brevid Emmas och de vilade tillsammans en stund!

  

När hon var mätt och belåten somnade hon hos mamma som seda bäddade in henne på täcket och den lilla stördes inte ett smack av något annat! Lilla Emma är så fruktansvärt redig och harmonisk och det är väl inte konstigt med sådana fina toppen föräldrar som hon har! Hon sussade på och gnydde inte ens när Josse plockade upp henne för att

sätta henne i bilbarnstolen när det  var dags att åka hem. 

  

Lille Faxen fick en lugn vilodag igår för det märktes på honom att han var ganska trött efter gårdagen. Vi var bara ute på ett  lite kortare rastnings rundor och sedan tog han det lungt däremellan! Han jobbade ju på så bra på fredagen så det tog nog lite på krafterna!

Av Therese Karlsson - 3 oktober 2009 09:44

Igår kom Anticimex ut och tog död på det hemska getingboet! Det var det största han hade sett sade han. Hua! Skönt att det är borta! Igår eftermiddag släpte Andreas Faxen för första gången det här året! Vi har som vanligt skickat in info till villarosa nu på morgonen så det kommer nog upp mer bilder och en liten berättelse där. Men två rådjur blev det iaf!

     

Av Therese Karlsson - 1 oktober 2009 10:11

Jag ringde Anticimex nu för ett jätte stort jordgetingbo vi har i dungen emot grusvägen. De är riktigt otäcka och de skulle nog komma ut redan idag. De gör oss igentligen ingen skada men när hundarna rusar fritt på tomten så bär det ju även av genom dungen och jag vill verkligen inte att de skall spinga ner i det boet.  

Faxen springer runt och nosar och spanar under tiden och fick syn på något på andra sidan vägen. Det är vid sådana här tillfällen jag är glad över att vi har nät runt tomten. Det är verkligen inte det snyggaste alternativet men väldigt praktiskt!

  

Som vanligt när jag har kameran i handen och Faxe är med så blir det några fler kort tagna! Jag kan ju inte låta bli!

 

Halsbandet sitter som en smäck och det är ju så snyggt! Hade det inte varit för att han är en hane så hade han fått bära sina juveler hela året runt tror jag :-) Det passar sig ju lite bättre på en näpen tik med halsband! Som Cola tillexempel!

  

Snyggisvovve!!!! Mattes lilla Hjärta!

Av Therese Karlsson - 1 oktober 2009 09:21

Jag, lilleman och Sara började gårdagen på Nossebro marknad. Men först gick jag och Faxen en morgonrunda sedan hämtade vi upp de andra. Tänk, vi var nästan mer morgonpigga än knallarna. Det skall börja kl sju och vi var där kvart över. En del hade kommit ikapp rätt bra men de flesta hade bara börjat att packa upp. Men det är så skönt att vara där tidigt innan det blir en massa folk som inte ser sig för och trampar på lille Faxen. Dessutom kommer man ju hem i god tid och har hela dagen kvar framför sig. Vi fyndade på som vanligt och pasade på att byta batterier i våra klockor hos en knalle. Det bästa köp jag gjorde var en klocka för två hundra kronor. Den kommer att hamna i finrummet sedan när vi har tid att sätta upp den. De två rostavlorna köpt jag förra gången för 40kr/styck och de skall också upp på väggen i samma rum!

  


Efter marknaden åkte jag och Faxen till gården. Han och Donna fick busa en stund och sedan fick han ligga inne och vila medan vi tog upp potatis ett par timmar. Efter lunchen så tog jag och Faxen en cykeltur. Det märks att det börjar bli kallt nu för rådjuren söker sig längre ut från skogen nu för att leta mat. Under den första kvarten såg vi 20 rådjur på olika åkrar. Helt otroligt. Det blir lite lurigare at cykla med honom då. Det gäller att se rådjuren före Faxe så att man kan kontrolera honom så han inte gör några ryck och vill efter dem med mig på cykel efter. Det blir inget vidare bra då! :-) Vi avslutade cykelturen på vår tomt och jag lade in Faxen i hundgården en liten stund för Thomas och Cola skulle snart komma över oc hdå behövde de inte åka vägen förbi gården och hämta upp honom. De lekte nog konstahur mycket som helst och raceade runt på tomten. Det är vid sådana här tillfällen man gläds över att man har stor tomt för de kan verkligen sträcka ut ordentligt! Cola hjälpte mig att plocka av lite Björnbär sedan. En i skålen, en i colas mun och en i min mun, en i skålen en i Colas mun och,,, Ja ni fattar. Det tog en stund att fylla skålen kan jag säga:-) När hon inte tyckte att hon fick tillräkligt snabbt av mig så stack hon in hela huvudet i buskarna och plockade själv. Att hon vågade bland alla taggar! :-)


Det gick hur bra som helst på åker igår. Går det lika bra framöver så är det nog bara en heldagsarbete kvar! SKÖNT!!!!! En sak mindre att tänka på.

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards