Alla inlägg under juli 2009

Av Therese Karlsson - 31 juli 2009 09:43

Jag älskar verlkigen morgonpromenaden med Faxe. Det är så härligt att komma ut en sväng och skall jag vara helt ärlig så är detta det bästa sättet att få upp mig ur sängen också. :-) Klockan ringde ganska tidigt den här gången. Andreas jobbar och jag skulle gå morgonpromenaden. Det var en sådan där härlig morgon med precis lagom temperatur och solen sken redan underbart. Vi traskade iväg en lång sväng och tittade på hästarna och deras föl. Faxe tyckte inte att just den biten var lika underbar som matte tyckte och han hade fullt upp med att ha näsan i backen. Det hade nog passerat en hel del vilt under natten och det var rätt tidigt på morgonen så lukterna satt kvar i gruset. Två harar studsade runt på vägen men smet ner i diket och ut i skogen innan Faxe han få syn på dem. Lite längre bort stod en råbock på vägen och spännde ögonen i oss. Han stod länge, länge, länge kvar och bevakade oss. Den knäppisen! Han hade ju sten koll på att Jag hade en hund med mig. Det var inte förrän Faxe hade fått syn på honom och ville efter som råbocken förstod att det var nog dags att skynda sig iväg nu. Ja jösses vad fort det gick då. Med långa spänstiga hopp så var han snart borta och när Faxe hade lungnat ner sig lite så kunde vi gå vidare. Väl hemma så han vi inte mer än in för dörren så öppnade sig himlen och regnet bara forsade ner. Man skall ha tur ibland! Det har verkligen varit konstigt väder en tid nu. Jag han inte ens märka att det kom mörka moln förrän regnet var här.

Av Therese Karlsson - 30 juli 2009 20:05

När jag kom hem från jobbet så var det bara att byta om och åka raka vägen till hästarna. Mocka, byta vatten, nya saltstenarna på plats och lite allmänt pyssel. Molnen blev bara mörkare och mörkare och kom lite onödigt nära tyckte jag så jag hoppade in i bilen igen och skyndade mig hem. Maten var framdukad och vi skyndade oss att äta. Kanske vi skulle hinna gå en sväng med Faxe innan det kom regn. Men icke då! Regnet hade inte tänkt att skona oss så det var bara att leta fram Faxes regnoverall och börja pälsa på honom den. Han tycker verkligen inte om den. Får han en liten möjlighet att göra ta till flykt innan den är på så tar han den! Han skjuter rygg som en katt och blir stel som en pinne. Efter lite tråklande så var den iallafall på och Andreas hade fått fram sina kläder. Jag slapp den här gången! Söta älskade Andreas tog på sig det så plockade jag undan efter maten. Nu är det lite packande som gäller för vi skall åka en liten sväng till stugan någon gång under helgen så det är bäst att vara färdig med den biten när vi bestämmer oss för att åka. regnet spelade oss ett spratt för Andreas och Faxen hade inte mer än gått iväg så höll det helt plötsligt upp fast himlen var lika mörk. Typiskt kan man säga. Regnkläder är som sagt inte favoritplagget i vår familj så de hade nog gärna sluppit dem.

Av Therese Karlsson - 29 juli 2009 19:52

Idag åkte Andreas och Faxe en sväng till stugan. Skönt för dem att komma dit en sväng! Det var ju faktiskt rätt skönt väder idag så det är bäst att passsa på. På vägen dit kom de in en sväng till Vara och mötte upp mig lagom till lunch. Hör och häpna, skräpmat idag igen! tredje gången på två veckor! Vi som så sällan brukar köra den varianten. Det finns tydligen bara bra anledningar för att stanna till på grillen nu för tiden. Dagens anledning var att Faxe var ju med och där kan han vara med om vi sitter på uteplatsen och vädret var ju rätt bra så varför inte! Bra anledning va???!!! Vi måste skärpa oss. Snart har vi gått upp de kilona vi gick ner i början på sommaren!

Efter jobbet stannade jag till en sväng hos hästarna. Sadlade upp och tog en tur. Det var så härligt lagom väder. Det enda som inte var lagom var alla småflugor och blinningar. Men jag kall nog inte klaga, Det är snart över med dem som tur är och det var inte alls så jobbigt som för bara en vecka sedan. Vi stannade till på gården och språkade lite med mor och far och Nefertiti passade på att beta lite. Hon var alldeles grön i hela munnen för det är inte allt för lätt att beta med ett bett mellan läpparna!
 
Tjejen som bor vid grannstallet ringde mig en signal att hon hade hittat en stackars liten herrelös hund i skogen! Nu var hon på jakt efter ägaren. Hoppas hon hittar den snart för hua så hemskt att bli av med sin vovve. Jag skulle vara sjukt orolig om det var Faxe som var borta och det är ju kväll nu. Jag vet att hunden har det fruktansvärt bra tills vidare men ändå. Det står rätt mycket bilar parkerade i skogarna hela dagarna nu när det letas svamp och bär. Så hunden kan tillhöra precis vem som helst och kan även ha sprungit från sin ägare hur långt som helst också. Hoppas bar att det inte kommer någon och knackar på i sent ikväll och letar efter den!

Snart, snart, snart kommer älsklingarna hem!

Av Therese Karlsson - 28 juli 2009 11:01

Jahaja, sovmorgon idag också. Enda skillnaden mot de övriga mornarna jag haft det sista är att Andreas åkte till jobbet idag! Typiskt när jag är ledig. Men, men det är ju inget att göra åt. Jag vaknade med ett ganska tungt huvud och lite nästäppa. Det märks att man har börjat jobba igen. Imunförsvaret har nog också varit på semester lika länge som jag och inte riktigt kommit igång än.

Jag tog Faxen på en promenad längs hästsvängen och ner mot gården. Hästarna gick så lungt och betade i hagen så vi gick bara förbi dem nu för jag skall dit och rida en sväng sedan tänkte jag. Jag har haft tur med relativt fint väder än så länge på morgonen och när jag gick med Faxe så tänkte jag att om jag släpper Faxe lös nu och han får upp ett spår så har jag ju gott om tid att vänta på honom. (JHan kommer ju alltid tillbaka.) Jag skall ju varken till jobbet eller behöver vara rädd för regn. Sagt och gjort. Faxen blev lös på vägen. Han fick gå både fint vid sidan och springa lös runt omkring mig! Han fullkomligt älskde det! Han sprang bort och fram och hit och dit! Luktade på träd, stigar, buskar och gjorde sitt sedvanliga skvättande. Jag var allt lite harig dock så han fick inte springa så långt bort innan jag sade åt honom att stanna eller att komma hit! Nu har han slagit nytt rekord i att vara lös på promenaden. nästan en hel kilometer och matte är super lycklig.

När vi kom fram till gården så möttes vi av Donna och de rusade iväg ihop. Men det var lite för varmt och tidigt på morgonen så de lugnade sig ganska fort. Jag tog ett par ord med mamma innan det var dags att gå hem och äta frukost. Jag fortsätter på mitt nyttiga mattema och åt en baguett med smör och ost och sedan en skål med blåbär, hallon och vanilj glass. Mumma :-)

Av Therese Karlsson - 27 juli 2009 17:51

Det blev allt en rätt bra dag idag ändå! Trots att det är Måndag! Måndagar är ju veckans värsta dag! Söta lilla svägerskan jobbade idag så vi tog och lunchade ihop. Vi hade tänkt att gå till en pizzeria men det regnade alldeles för mycket för att det skulle vara värt det så vi sprang rätt över vägen till grillen och tog en kebabtallrik ist. Mycket närmare! Typiskt för jag hade verkligen stålsatt mej för att jag skulle hålla mig till en kycklngsallad och vara lite nyttig. Men, men. Sedan gick vi tillbaka till lunchrumet och åt Kärleksmums som hon hade bakat och tagit med en bit till oss var! Söta, rara hon som tänker på mig. Sedan toppade vi det med lite choklad! Inte så nyttigt direkt men helt perfekt! Det är tur att jag snart skall ta Faxen på en sväng så kanske jag kan gå bort några av de extra kalorierna iaf!

Efter att jag hade slutat jobba så skulle jag förbi Granngården och hämta upp ett par små saker. Konstigt nog så går jag aldrig därifrån med bara det som var tänkt från början. Det som blev bonus idag var saltstenar till hästarna, en pipleksak till Faxe, En värmedyna till garaget där vi har gjort iordning för Faxe bakom hundluckan inför kallare väder. Ett svart hundhalsband i läder med ett matchande koppel till.

Kan man bli koppelfåfäng?! Jag tror verkligen att jag har lyckats bli det!Det finns ju så många fina och lika många mindre fina också. Efter varje gång jag har köpt ett nytt så säger jag med den bestämda rösten till mig själv att nu får det baske mig vara nog med sådant. Men vad skall jag göra när jag hela tiden hittar anledningar att köpa ett nytt. Förra gången jag köpte ett så tänkte jag att "-nu ska jag inte köpa något nytt. Fast det är ju klart att om jag hittar ett svart läderkoppel till bra pris så kan jag nog tänka mig att köpa det. Men bara då isf!"
Och kan du tänka dej! Idag så hittade jag precis ett sådant i en reakorg till halva priset och dessutom ett matchande halsband! Klart jag inte kunde låta bli då! För tillfället har jag nog ingen mer anledning på lager. Inte förrän jag hittar ett nytt alldeles perfekt koppel förstås. För är det perfekt så är det ju en jätte bra anledning till att jag skall köpa det! :-)

Leksaken var hur kul som helst i typ en kvart sedan lade han sig och somnade på stört. Det var en jätte ful liten leksak som såg ut som en hårborste typ. I tyg. Skit ful men det piper ju sådär underbart roligt som Faxen gillar. Oj vad han for runt med den i munnen när han fick den. Upp och ner för Faxesoffan och rullade runt på golvet med den i munnen och så slängde han iväg den och gjorde sedan attackhopp rakt på den. Hur kul som helst!

Nu är det dags för honom att äta så skall vi gå en runda sedan. Det verkar faktiskt som om det har tänkt att hålla upp en stund. Hoppas det gör det för varken jag eller Faxen tycker om att använda regnkappa. Sedan är det så mycket roligar att hälsa på hästarna när det är uppehåll!

Av Therese Karlsson - 26 juli 2009 20:48

Nu har vi varit på kalas. Ett sådant där riktigt farmorskalas med smörgåstårta, Kaffe och sju sorters kakor och tårta på det. Som vanligt slutade det med att man rullar därifrån två kg tyngre än vad man var när man kom dit :-) Farmor fyller år och då är Faxe en självskriven liten gäst! De två har en fin relation! Så fort Faxe kommer innanför dörren så skall han sitta fint och sträcka fram tassen och hälsa! Samma sak när han skall åka därifrån. Klart man måste vara artig och väluppfostrad även som hund!
Lillen brukar vara hos farmor minst en dag i veckan när vi jobbar. Han har sin spanar plats i fönstret men idag stod balkongdörren öppen så han fick första spanarparket därifrån!

Faxe vill gärna vara med i centrum där allt händer så han gick in och lade sig på köksgolvet. Där var det svalt och skönt och folk omkring honom. Men så fort vi gick in och satte oss runt "ungdomsbordet" så tassade han efter och lade sig på våra fötter och värmde dem ist.Där skall han alltid ligga om han kan. På våra fötter och det är ju härligt för matte som alltid är så frusen :-)

När Andreas skulle ta ut honom på en liten runda så kom mitt kusinbarn Alida fram med lysande ögon och ville följa med ut så det slutade med att det var hon som tog en stor del av rundan själv. Hon är lite salig i vår vovve. Hon har Villarosas hemsida som första sida när hon startar upp sitt internett hemma så där håller hon koll på honom via Faxes "blogg"!

Av Therese Karlsson - 25 juli 2009 22:23

I kväll har vi haft fin besök. Det var denlilla härliga familjen Andersson-Karlsson som var på besök. Det är alltid lika härligt att träffa dem och nu för tiden är det ju ett litet knyte som följer med också. Lilla Emma är 2 månader och tre dagar ung! Vi åt panerade gösfiler ist för gratäng men oj så gott det blev det med! Faxe var framme och kollade in den lilla men brydde sig inte mer än att få slicka lite på hennes fingrar! Sedan har han legat och sovit hela tiden till de skulle åka hem och lägga stumpan. Andreas tog en liten promenad med Faxe medan jag plockade undan en del av grejerna. Det är så härligt att se dem mysa med den lilla. själv deklarerade jag att jag hade planerat att låna Emma på obestämd tid men det visade sig att den tiden nog hade gått ut i samma stund som föräldrarna tog på sig sina ytterskor. Lite kräks han lillan med också på min axel, men vad gör väl det när det kommer från en sådan där liten tösabit. Hon är ju en riktig liten söting och tvättmaskinen uppfanns för att den skall användas! 


Nu så är det dags att gå och sova. Det är ju arbetsdag imorgon också. Snart har jag jobbat min första vecka efter semestern. Det går väldigt fort kan man lugnt säga!

Av Therese Karlsson - 24 juli 2009 22:11

Jag stannade förbi gården på vägen hem från jobbet och hälsade på mamma, pappa och Donna en sväng. Donna kommer som vanligt farm till bilen direkt och viftar på svansen. Förr var det mig hon var glad för att se men nu handlar det mest om att hon vill att jag skall skynda mig ur bilen så hon får se om Faxe är med! :-) När hon har spanat in i bilen en sväng och insett att så ej var fallet så sprnger hon direkt bort och hämtar bollen.   -Lek med mig NUUUU" Säger hon och viftar med svansen! Börjar man då kasta bollen åt henne så kan hon springa och apportera den hela kvällen.
Det blev en härlig grillkväll och det var så härligt och mysigt att bara umgås en stund.

Andreas har varit hos min faster i deras sommarstuga och fiskat en sväng i eftermiddag och då  skulle Faxe med. Mina kusinbarm var där och de har länge, länge, länge velat vara hundvakt åt honom men det har aldrig riktigt blivit tillfälle. Men nu så passade det ju bra att ta med honom. De var så lykliga och hade en härlig eftermiddag ihop. Det blev en jös upptagen så imorgon skall kompisen som var med Andreas och fiskade och hans lilla söta familj komma över och äta jösgrattäng! Det blir Smaskens! Nu skall jag gå och lägga mig på den dära spikmattan. Hoppas jag står ut för jag har rätt höga förväntningar på den!

Äntligen kväll. Det är något visst över en fredag kväll. Visst jag skall jobba hela helgen men det spelar liksom ändå ingen roll. Man njuter ju ändå av en fredag kväll ändå! Jag fick låna en spikmatta av min arbetskamrat så den skall jag pröva en stund nu när jag går och lägger mig så jag är inte så säker på att jag kommer att njuta så mkt mer nu :-)

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<<
Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards