Alla inlägg den 22 februari 2010

Av Therese Karlsson - 22 februari 2010 19:09

Ojdå! Nu var det så länge sedan jag loggade in på bloggen för att skriva något så att jag nästan, bara för någon sekund, hade glömt hur man loggade in! Det är illa! Riktigt illa!


Jag har varit sjuk några dagar och verkligen inte haft någon ork över för att sitta här. Jag har kännt mig helt golvad och bara flyttat mig från sängen till soffan i princip. Halsen och huvudet har varit katastrof. Dessutom kännde jag av ett sådant hemskt tryck över bröstkorgen och blev tungandad.  Jag kände mig som om jag var 90 år och hade joggat upp för trappan till andra våning. När jag i själva verket nästan kröp uppför. Jag ringde sjukvårdsupplysningen och fick tipset att ta en matsked matolja för att lugna den hemska hostan. Det skulle vist smörja upp det torra i halsen! Någon somm känner sig sugen på att prova?!?! Jag var verkligen inte det iallafall. Dessutom tyckte sköterskan att jag skulle ta långa LÅNGSAMMA promenader för att samla på mig vitamin D och fylla lungorna med syre. Så värst långa promenader har det inte blivit men ist lite fler. Sedan som sagt; MYCKET soffa och säng! Tur man har en så fin sambo som fixar här hemma när jag inte orkar! Tyvärr har han också blivit sjukt förkyld nu! Förmodligen är det jag som smittat eftersom att jag åkte på en dunder variant bara någon dag efter att j gvarit hos läkaren. Så nu nyser vi ikapp hemma i soffan!


Måste ge en eloge till läkaren förresten. Jag tror att det är tur att vi inte vet vilken press de förmodligen har på sig när det kommer till att "beta av" patienter på löpande band. Jag hade tid i torsdags kl 14,00 och kom in i bra tid. Han lysnade på min lilla berättelse och lysnade sedan på mitt hjärta och mina lungor. Jag fick hosta ett par gånger och sedan var diagnosen klar. 8 minuter senare var jag på väg till apoteket fr att hämta ut penecilin mot bronkit ( tror jag att det var). Det var en dansk läkare så viss komunikations svårighet förekom. Ärligt talat så brydde jag mig inte så mycket om diagnosen så jag frågade inte heller så mkt. Jag ville bara bli bra FORT! Men som sagt! Jag kände mig som en manick på ett löpande band. In i väntrummet, ställ diagnos och så fort ut igen och fort gick det som sagt! Nu skall jag knapra piller i tio dygn och hoppas att det skall göra super nytta!


Jag kännde mig tvungen att sjukanmäla mig imorgon igen! Är fortfarande inte riktigt kry. Riktigt synd eftersom vi skulle till Lumber och Karle med jobbet för att bowla och äta gott på kvällen! Hade varit så roligt! Det är Kalles avslutningsfest så kvällen är tillägnad honom. Men istället för att äta gott och skratta gott tillsammans med mina super arbetskamrater så får jag återigen ligga hemma i soffan och spana på tv! Kanske lika bra det så jag slipper skämmas för alla de klot som jag vränger iväg.... rakt ner i rännan! :-) 


Mina föräldrar och svärföräldrar är förresten hemkomna från en helg i Stockholm. De hade tur att både komma dit och hem, trots vädret. Dit var det nog bara en timmes försening men hem från stan kom de inte förrän vid midnatt igår.  De skulle varit i Falköping vid åtta tiden men så dags hade de precis lämnat stan. Så det var nog en liten pärs och kanske inte det bästa avslut man kan tänka sig på deras weekendresa! Men som sagt, de kom ju hem på rätt sida av dygnet iaf! Det är ju inte alla tågresenärer som har lyckats med det denna helg! Själv skulle jag ha varit djurvakt men som tur är så har jag fina bröder och söta lilla svägerskan som fixade det ist!

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards