Alla inlägg den 7 februari 2010

Av Therese Karlsson - 7 februari 2010 11:52

Jag älskar sådan där gamla husmorstips! Kan hända att man inte kan kalla dem för det men jag hade inget bättre epitet att komma med! Ni vet sådan där gamla ideer som de äldre damerna använder sig av ist för en massa nymodiga kemikalier!


För inte så himla länge sedan kom det en dam fram till mig i butiken och frågade efter ättika! När jag hade följt med henne och visat dess plats så tackade hon och små log så där lite förnurligt.
-"Nu skall jag tala om för dej vad jag använder det till!" sade hon. -"När jag har rengört handfatet i badrummet med tvål och vatten så ta jag en skvätt och gnugar ordentligt med en liten borste. Så försvinner den där hemska kalken som ALLTID blir kvar runt kranen". 
-"Jahaja, där ser man, så smidigt" lyckades jag klämma ur mig till svar. Helt häpen över damens entusiasm över sitt lilla, enligt henne, nästan hemliga knep. Hon blinkade åt mig och plockade till sig ett par flaskor från hyllan och ner i sin korg.


I förra veckan frågade en annan äldre dam mig vart hon kunde hitta citronsyra någonstanns. Jag följde med henne till hyllan och räckte henne en liten påse.
-"Finns det inte större påsar?" Frågade hon. -"Du förstår, jag använder det när jag rengör toalettstolen. Det är mycket bttre än alla de andra nymodigheterna!"


VA!!!! Är det inte fantastiskt spännande med alla gamla knep som denna generation sitter inne med. Jag tycker att det borde vara deras skyldighet att förmedla dem till oss övriga som bara går till butiken och handlar på oss det ena medlet efter det andra som Herr muskel och de där ank förpackningarna som enligt reklamen skall vara så FANTASTISKA mot smuts i våra holkar i badrummet! För att inte tala om alla andra rengörings och putsmedel. För jag vet att iallafall mitt städskåp snart svämmar över. Kanske det borde skrivas en bok med tips och råd för jag undrar om inte ättikan och citroncyran både är mildare mot miljön och hälsan. Inte skulle man kunna halsa ur en ank förpackning av rädsla för vad som finns däri. Men om man bortser från smak och lukt på ättikan så känns det betydligt lättare att plocka av korken på en sådan flaska och hutta lite granna. :-)


Är det någon som har fler tips att komma med så är jag idel öra! 

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards