Alla inlägg den 28 mars 2011

Av Therese Karlsson - 28 mars 2011 07:32

Nu stiger solen återigen upp och skickar sina strålar övar vår trädgård och mot tall och gran på andra sidan vägen! Känns nästan lite lyxigt när solen gör så denna morgon med tanke på att himlen igår var täkt av jämngrå moln som täckta marken med snö. Det är fortfarande vitt lite överallt trots att det även regnade inatt. Hugo gav mig sovmorgon idag! Inte förrän 6,40 vaknade han och talade om för mig att det var dags. Nu har han ätit lite och sitter på sin filt och leker. Han har blivit så duktig på att göra just det. Underhålla sig själv en stund! Dessutom klappar han händerna för fullt. Så fort han inte har något mellan sina fingrar så klappar han ist. Då skiner han upp som en sol och tycker själv att han är jätte duktig när han gör detta nya han lärt sig! Hur gick det nu inatt då!??


Klockan går ju alltid så fort och gårdagskvällen var inget undantag. Kan hända att vi lurades lite av att det var ljust en timma längre än vanligt efter att vi hade ställt fram klockan! Rätt som dte var så var det dags för Renässans, nässug, Nezeril och välling! Jag tog flaskan med mig upp och satte mig innen i hans rum för att mata! Jag älskar verkligende här stunderna på kvällen. Han kurar ihop sig i mitt knä och myser. Så nära, så nära. Han vill gärna klappa, känna och dra lite i mitt hår under tiden han äter. 


Faxe tassade upp för trappan ochjag hör hur han smiter runt hörnet och kommer in till oss, Ett skutt senare så har han hoppat upp i sängen och kurar ihop sig vid mina fötter. Jahaja, tänker jag. Det blir nog precis här som han kommer att sova inatt. Hugo äter långsamt idag med. Precis som han gjorde de två kvällarna innan. Han äter inte upp allt den här kvällen heller. Precis som de andra kvällarna. Inget som jag tror har med hans förkylning att göra utan det måste vara något annat som krånglar lite. Han äter alltid upp en hel flaska på kvällen, antingen han är sjuk eller inte men inte nu! Vi får se vad som händer där. När han så inte vill ta flaskan mer så lägger jag honom i hans säng och bjuder honom flaskan en sista gång. Han tar den och smuttar lite till. Sedan trycker han ut nappen med tungan, drar en djup suck och vänder sig om och lägger sig med ansiktet mot väggen och somnar. Jag klappar honom på kinden och stryker hans rygg. Han märker inte ens när jag lägger över honom täcket. Jag vill inte riktigt gå än så jag sätter mig på den andra sängens kant lite granna och klappar lite på Faxe en stund. Han pussar mig på min hand några gånger och jag inser att Hugo inte kommer att vakna till något mer så jag tassar ut. Slänger en sista blick in mellan spjälorna och tar med mig flaskan för att göra rent den.. 


Så kryper jag ner i sängen, under täcket på min sänghalva. Andreas ligger där och spanar lite på tv,n. Det var ett tag sedan vi gjorde det i sovrummet kan jag säga. Vi har ju inte velat väcka Hugo! Strax hör jag åter Faxes tassar på golvet på väg in i vårt sovrum. Han vill sova hos oss i vår säng och jag är verkligen inte nödbedd just nu! Så kurar han återigen ihop sig vid mina fötter. Eller snarare på mina fötter. Själv känner jag att jag snart kommer somna. Men innan jag gör så måste jag nog tassa  in till Hugo en sista gång för att se att allt är lugnt. När jag kommer tillbaka skuttar Faxe ner från sängen och tar samma runda som jag. Vilket innebär att jag åter får tassa in till Hugo och se vad Faxe gör där. Han slänger en blick på mig från där han står under Hugos säng. Sedan följer han med mig tillbaka. Han ville nog bara kolla Hugo han med. Duktiga lille Faxen!!! Den här gången lägger han sig i sin bädd på golvet och somnar. Jag hör han dra tunga andetag och snart drar jag lika tunga.


Hela natten går utan att jag behöver gå in till Hugo en enda gång för att han vill. Bara de gånger på kvällen som jag var där för att jag vill. För att jag skall kunna slappna av och vara lugn. Hela natten sov han i sin egen säng och nog är jag glad för det alltid. Det var ju precis så här jag ville att det skulle gå trots allt. Innerst inne vill jag ju så klart att mitt lilla, lilla hjärat skall bli en stor kille också! Han är på god väg kan man säga. På väldigt god väg!


 

Presentation


Var dag har något nytt fantastiskt att ge. Det gäller bara att ta vara på det och se skönheten i livet! Vad vore mitt liv utan min otroliga sambo, min familj, vännerna, mitt hem och vår hund?! Det finns så mycket underbart i mitt liv att vara tacksam för

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards